Digital kultur
Universitetet i Bergen

Digital kultur er studiet av forholdet mellom teknologi og kulturen vår.

Se mer informasjon

På Åpen dag får du et innblikk i hvordan studiehverdagen på digital kultur er. Du får en smakebit på hva studiet går ut på, du får møte studenter og ansatte og du kan stille alle spørsmålene du måtte ha.

Program

  • Du får møte studenter og tidligere studenter som snakker om studiehverdagen. Her vil du blant annet få høre om overgangen fra skole til universitet, studentmiljø, utveksling og jobbmuligheter. Du vil få mulighet til å stille spørsmål til studentene, og til studieveilederne
  • Foredrag om hva digital kultur egentlig er
  • Besøk på digital kulturs egen datalab
  • Møt noen av studentene og få svar på hvordan de opplever å studere digital kultur.

Om studiet

Du vil få ei dypere forståelse av en bredere samfunns- og kulturutvikling som er uløslig knyttet til teknologi. Innenfor digitale sjangrer har vi særlig fokus på elektronisk litteratur, men studiet av dataspill og digital kunst er også en del av faget.

Praktisk læring er en viktig og sentral del av utdanningen. Du lærer grunnleggende nettdesign, og du får erfaring med å kommunisere i digitale sjangrer både visuelt og tekstleg. Du får anledning til å skape digital kunst eller litteratur og til å jobbe med digitale forskingsmetoder. Gjennom studiet får du kunnskap om hvordan vi bruker digitale metoder i humanistisk forsking.

Bachelorprogram i digital kultur

Jobbmuligheter

De som har studert digital kultur jobber nå blant annet med kommunikasjon i sosiale medier, med kulturorganisasjon, i bibliotek, med brukertesting, webdesign, e-læring i bedrifter, som IT-konsulenter, som rådgivere i det offentlige og i det private, som lærere med spesiell IT-kompetanse, som journalister, og med forskning. Om fagområdet Digital kultur ser på forholdet mellom teknologien og kulturen på mange områder: overvåkning på nett, fake news, web design, programmmering, kunstig intelligens, dataspill, elektronisk litteratur og kunst, etc.


Logg inn for å lagre favoritter

Passer for:
Deg som liker å jobbe både praktisk og teoretisk. Faget passer for deg som er interessert i hvordan verden utvikler seg sammen med (data)teknologi.

Sted: UiB/Sydneshaugen skole


Fagretninger:
IT, data og IKT-fag Medier, kommunikasjon og informasjon Språk, kultur og interkulturelle studier

Påmeldingsperioden er avsluttet
Mandag 21. januar kl. 09:30 - 11.30

Om studiet

  • Omfang: 3 år 
  • 180 studiepoeng 
  • Søknadsfrist 15. april 

Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 16 000 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.

Les mer om oss på våre websider