Ernæring
Universitetet i Bergen

Ernæring handler om maten vi spiser og hva den gjør med kroppen vår.Se mer informasjon

Program

På Åpen dag får du en introduksjon til ernæringsstudiet og du får møte engasjerte ernæringsstudenter som forteller deg om sin studiehverdag.

Inndelt i mindre grupper vil du så få ta del i følgende:

  1. Introduksjon: Ernæringsstudenter gir deg en introduksjon til ernæringsfaget.
  2. Quiz: Klinisk ernæringsfysiolog har detaljkunnskaper om kosthold og helse og vet hva som skal til for maksimal ytelse. Her kan du få testet dine basalkunnskaper om ernæring.
  3. Vurdering: Klinisk ernæringsfysiologer må raskt kunne avgjøre om det en pasient spiser er tilstrekkelig til å dekke behovet. Ved hjelp av kalsiumkalkulatoren kan du få kartlagt kalsiuminntaket ditt.
  4. Dine spørsmål: Ernæringsstudenter er klare til å svare på alle spørsmål du måtte ha om hvordan det er å studere til klinisk ernæringsfysiolog ved Universitetet i Bergen. Kanskje du har lurt på hvorfor du skal velge å studere ernæring? Hva er pluss og hva er minus med ernæringsstudiet? Er det mange artige studentorganisasjoner? Er det tungt og slitsomt til tider?

Om studiet

Ernæring handler om maten vi spiser og hva den gjør med kroppen vår. Som ernæringsstudent får du kunnskap om sammenhengene mellom kosthold, helse og sykdom.

Ernæring er eit høyaktuelt fagområde i eit samfunn som blir stadig mer preget av overforbruk på den ene siden, og sult og mangel på den andre. Velger du å studere ernæring, blir du ein viktig medspiller i arbeidet for å bedre helsetilstanden i befolkningen.

 

Bachelorprogrammet i human ernæring 

Veibeskrivelse

Gå av på busstoppet Haukeland Nord (ved Dankersten Blomster), gå over gangbroen mot Haukelandsbakken. Fortsett opp trappene til du kommer til bommen, fortsett mot hovedinngangen til Bygg for biologiske basalfag.

 


Logg inn for å lagre favoritter

Passer for:
Deg som liker realfag, men som også vil jobbe med behandling av menneske. Som student på ernæring treffer du pasienter i sykehuset og du arbeider også på laboratorium.

Sted: UiB/Bygg for biologiske basalfag/Konferanserommet


Fagretninger:
Medisin, sykepleier og helsefag

Påmeldingsperioden er avsluttet
Mandag 21. januar kl. 09:30 - 11.30
Mandag 21. januar kl. 13:00 - 15:00

Om studiet

  • Omfang: 3 år 
  • 180 studiepoeng 
  • Søknadsfrist 15. april 

Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 16 000 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.

Les mer om oss på våre websider