Filosofi
Universitetet i Bergen

Filosofi er faget som stiller noen av de mest grunnleggende spørsmålene, men det lærer oss også å stille nye kritiske spørsmål: Hva kjennetegner et rettferdig samfunn? Er det bare vitenskapen som gir oss pålitelig kunnskap? Burde jeg frykte min egen død?

Se mer informasjon

På Åpen dag får innblikk i hvordan studiehverdagen på filosofi er. Du får en smakebit på hva studiet går ut på, du får møte studenter og ansatte og du kan stille alle spørsmålene du måtte ha.

Program

  • Du får møte nåværende og tidligere studenter som snakker om studiehverdagen. Her vil du blant annet få høre om overgangen fra skole til universitet, studentmiljø, utveksling og jobbmuligheter. Du vil få mulighet til å stille spørsmål til studentene, og til studieveilederne.
  • Du får et innblikk i fagene filosofi og retorikk. Forskere og studenter utfordrer deg med spørsmål du kanskje har lurt på lenge eller som du kanskje ikke visste at du har lurt på.

Om studiet

Som filosofistudent blir du del av eit aktivt fagmiljø som er kjennetegnet av refleksjon og kritisk diskusjon. Du lærer kritisk tenkning og øver opp de analytiske evnene dine ved å studere både klassikerne og moderne filosofi. Dette vil gi deg nyttig kunnskap og sette deg i stand til bedre å forstå mange av utfordringene vi står overfor innenfor klima og miljø, helse og velferd, interkulturell kommunikasjon og global rettferdighet.

Bachelorprogram i filosofi


Logg inn for å lagre favoritter

Passer for:

Sted: UiB/Sydneshaugen skole


Fagretninger:
Teologi, religion og filosofi

Påmeldingsperioden er avsluttet
Mandag 21. januar kl. 09:30 - 11.30
Mandag 21. januar kl. 13:00 - 15:00

Om studiet

  • Omfang: 3 år 
  • 180 studiepoeng 
  • Søknadsfrist 15. april 

Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 16 000 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.

Les mer om oss på våre websider