Fysikk
Universitetet i Bergen

Et moderne samfunn trenger kunnskaper i fysikk. Som fysiker kan du studere alt fra kvanteprikker og ulike nanomateriale til nordlys og Big Bang, eller forske på om lyset som blir reflektert fra hud inneholder informasjon som kan brukes til diagnostisering av hudkreft.Se mer informasjon

Program

Vi begynner med en kort presentasjon av faget og studiene før to studenter forteller om forskningen som de arbeider med innenfor romfysikk og medisinsk fysikk og teknologi.

  • Om fysikk og teknologistudiene
  • Fysikk i medisin
  • Fysikk i rommet

Om studiet

Fysikk er en grunnleggende naturvitenskap som involverer studiet av materie og dets bevegelse og oppførsel gjennom rom og tid. Hovedmålet med fysikk er å forstå hvordan universet fungerer. Men fysikk er ikke bare studiet av teori – disiplinen bidrar også betydelig til fremskritt i ny teknologi som kommer fra teoretiske gjennombrudd.

Bachelorprogram i fysikk


Logg inn for å lagre favoritter

Passer for:
Deg som er interessert i realfag og teknologi. Studiet er ein kombinasjon av teori, eksperiment og modellar som er relevante for teknologi og industri.

Sted: Allegaten 55/Bjørn Trumpys hus


Fagretninger:
Natur- og realfag

Påmeldingsperioden er avsluttet
Mandag 21. januar kl. 09:30 - 11.30
Mandag 21. januar kl. 13:00 - 15:00

Om studiet

  • Omfang: 3 år 
  • 180 studiepoeng 
  • Søknadsfrist 15. april 

Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 16 000 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.

Les mer om oss på våre websider