På Åpen dag får du snakke med kjemistudentene og møte ansatte ved instituttet. Du vil høre mer om hvordan studiet er bygget opp og hvordan det er å være student.
Du vil få høre om muligheten til å reise på utveksling et semester, og ikke minst hva slags jobb du kan få etter studiet. Det blir også tid til en omvisning i våre nye laboratorier, og du skal få prøve deg litt på egenhånd med noen forsøk.
Program:
- Hvorfor KJEMI? – jobb og arbeidsliv
- Studiehverdag på Kjemisk institutt + Q&A med kjemistudenter
- Omvisning i ny kjemi-lab
- Vi leker oss på kjemi lab’en (eksperiment)
Om studiet
Som kjemistudent får du en fin blanding av teoretiske fag og laboratoriearbeid. I løpet av de tre første årene er du innom både organisk, uorganisk, fysikalsk og analytisk kjemi.
Det er også plass til fag fra andre felt, slik som informatikk, molekylærbiologi og matematikk. Kjemi er et fag med stor variasjon, og det gjenspeiles i fagene du følger. Siste bachelorsemester skriver du en prosjektoppgave, der du fordyper deg i et forskningsprosjekt!
Kjemi er læren om stoffene som alle ting er bygd opp av, om strukturen til disse stoffene, egenskapene deres og hvor de finnes.
Gjennom kjemien kan vi forstå den fysiske verden, både tingene i dagliglivet, naturen og store deler av det teknologisk baserte næringslivet vårt. Kjemi er grunnlaget for alt liv. Med utdanning i kjemi får du god forståelse av teknologi, lærer å utføre eksperiment og analysere resultat. Du får også kunnskap i nærliggende fag som fysikk, matematikk og molekylærbiologi.
Kjemi setter fokus på miljøspørsmål og kjemikerne forsker blant annet på utvikling av biodrivstoff for å finne erstatning for oljebasert drivstoff. De jobber også med overvåkning av innholdet av uønskede stoffer i mat: Hva bør fiskefôr inneholde for å gi sunn og trygg sjømat, og hvilke molekyl finner vi i havet sine ressurser som vi kan ha nytte av?
Kjemi er og sentralt i utviklingen av nye medisiner mot antibiotikaresistente bakterier eller for å gi målrettet behandling mot alvorlige sykdommer.
Kjemisk institutt har de mest avanserte instrumentene som finnes. Studenten blir opplært i å bruke disse, noe som er svært relevant for fremtidige arbeidsgivere. Både bachelor- og masterprosjekter blir gjennomført i en forskningsgruppe under veiledning. Mange av oppgavene har en tverrfaglige natur.
Studiet passer for alle som har interesse for hvordan den fysiske verden virker eller som ønsker å bidra til en bærekraftig framtid. Du bør ha kjemikunnskaper tilsvarende Kjemi 1 fra VGS.