Medisin
Universitetet i Bergen

På medisinstudiet lærer du hvordan kroppen er satt sammen, fra de minste byggesteinene til skjelett, muskler og livsviktige organer.Se mer informasjon

På Åpen dag lærer du om medisinstudiet og du får møte studenter som forteller om sin studiehverdag.

Program

Du vil først få en introduksjon til medisinstudiet og hva du kan vente deg som student. Du blir så inndelt i en mindre gruppe, der du lærer mer om dette:

  1. Introduksjon til akuttmedisin:
    Studenter fra Bergen akuttmedisinske studentforening (BAMS) introduserer deg for akuttmedisinen. Hva gjør du om en person faller om foran deg? Tar du ansvar? Hva kan du gjøre? Tør du prøve?
  2. Omvisning på medisinsk ferdighetssenteret: Her finnes øvingsmodeller og utsyr for å trene på ferdighetene du trenger som lege.
  3. Møt medisinstudentene: Noen av våre medisinstudenter svarer på dine spørsmål om hvordan det er å studere medisin. Kanskje du lurer på hvorfor du skal studere medisin? Hva er pluss og hva er minus med studiet? Hvor tøft og krevende er det egentlig? Hvilke studentorganisasjoner finnes.

Om studiet

På medisinstudiet lærer du hvordan organene fungerer, hva som skjer i kroppen når du blir syk, og hva som påvirker helsen vår. Du kan vente deg en variert studiehverdag med både praktisk og teoretisk undervisning, i tillegg til lengre perioder med praksisutplassering på sykehus og legekontor.

 

Medisinstudiet

Veibeskrivelse

Gå av på busstoppet Haukeland Nord (ved Dankersten Blomster), gå over gangbroen mot Haukelandsbakken. Fortsett opp trappene til du kommer til bommen, fortsett mot hovedinngangen til Bygg for biologiske basalfag.


Logg inn for å lagre favoritter

Passer for:

Sted: UiB/Bygg for biologiske basalfag/Ferdighetssenteret


Fagretninger:
Medisin, sykepleier og helsefag

Påmeldingsperioden er avsluttet
Mandag 21. januar kl. 09:30 - 11.30
Mandag 21. januar kl. 13:00 - 15:00

Om studiet

  • Omfang: 6 år 
  • 360 studiepoeng 
  • Søknadsfrist 15. april 

Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 16 000 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.

Les mer om oss på våre websider