Russisk
Universitetet i Bergen

Russisk-studiet gir deg kunnskap om russisk historie, de store russiske forfatterne og om kultur, politikk og samfunn.Se mer informasjon

På Åpen dag får du et innblikk i hvordan studiehverdagen på russisk er. Du får en smakebit på hva studiet går ut på, du får møte studenter og ansatte og du kan stille alle spørsmålene du måtte ha.

Program

  • Du møter nåværende og tidligere studenter som snakker om studiehverdagen. Her vil du blant annet få høre om overgangen fra skole til universitet, studentmiljø, utveksling og jobbmuligheter.
  • Du får lære det russiske alfabetet på en time. Vi forklarer også hvorfor Norge trenger folk som har studert russisk, og du får et innblikk i hva faget har å by på.

Om studiet

Et studium i russisk åpner dører til rike og interessante kulturer. Du får kunnskap om russisk historie, fra nasjonsbygging og statsdannelse på 800-talet og fram til i dag. Du lærer om de store russiske forfattarene, som Dostojevskij og Tolstoj, om kultur, politikk og samfunn. Du får opplæring i skriftlig og muntlig russisk, du studerer grammatikk og språkvitenskap, praktisk språkbruk og oversettelse.

Bachelorprogram i russisk


Logg inn for å lagre favoritter

Passer for:
Deg som er nysgjerrig på andre kulturer, samfunn og språk.

Sted: UiB/Sydneshaugen skole


Fagretninger:
Språk, kultur og interkulturelle studier

Påmeldingsperioden er avsluttet
Mandag 21. januar kl. 09:30 - 11.30

Om studiet

  • Omfang: 3 år 
  • 180 studiepoeng 
  • Søknadsfrist 15. april 

Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 16 000 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.

Les mer om oss på våre websider