Program på Åpen dag
- Presentasjoner, demonstrasjoner og omvisning.
- Velkomst for energi og klima
- Presentasjon av geofysikk - meteorologi og oseanografi (sivilingeniør)
- Presentasjon av energi (sivilingeniør)
- Presentasjon av studiehverdag
Merk at dette er et fellesarrangement for Energi (sivilingeniør) og Geofysikk - meteorologi og oseanografi (sivilingeniør).
Om studiet
Hvilke fornybare energikilder kan sikre global energiforsyning på sikt? Skal vi nå FN-målet om pålitelig og bærekraftig energi til alle er energiomstilling og reduksjon av CO2-utslipp avgjørende. Hvordan kan vi redusere CO2-utslipp raskt nok?
I studiet vil du få innsikt i teknologiske, samfunnsmessige og miljømessige konsekvenser av vår bruk av ulike energikilder.
Du lærer om energiressurser, og hvordan de blir omformet og brukt. Noen energikilder er i rask vekst, som for eksempel vindenergi, solenergi og bioenergi, men fossil energi er fremdeles dominerende. Kan teknologi for CO2-håndtering bli en del av løsningen på utslippsproblemet?
Andre teknologier er i liten grad tatt i bruk, men har stort potensiale, som bølgeenergi, tidevannsenergi og geotermisk energi. Slike nye, fornybare energikilder vil gi nye utfordringer til energisystemet vårt med tanke på håndtering og leveringssikkerhet.
Gjennom studiet opparbeider du deg solid kompetanse i grunnleggende realfag. Dette gir deg evne til å følge med i den raske energiomstillingen. I tillegg får du breddekunnskap som hjelper deg å sette energi inn i et samfunnsmessig perspektiv. I studiet er det også lagt inn tid til praksis i en relevant bedrift.
Studiet gir deg sivilingeniørkompetanse. Det betyr at du i tillegg til de grunnleggende realfagene også får kunnskap innenfor fag som programmering, teknologiledelse og økonomi og miljøfag. Masteroppgaven er eittårig, det gir deg mulighet for fordypning.