Velkommen til Institutt for biovitenskap. Hos oss finner du studieprogrammene havbruk, biologi, molekylærbiologi og fiskehelse-akvamedisin. Vi vil holde et felles arrangement for alle våre studieprogram hvor du vil få en faglig smakebit og bli bedre kjent med hvordan studiehverdagen hos oss kan se ut.
Program for Åpen Dag
- Velkommen
- Våre studieprogram
- Faglig smakebit
- Studiehverdag og studentmiljø
- Jobb og karriere
Om studiet
Utdanningen er et integrert masterprogram. Det betyr at du ikke tar bachelorgrad, men går fem år og får ein kombinert master- og sivilingeniørgrad.
Som havbrukstudent vil du lære om:
- Hvordan næringen kan utvikles med minst mulig belastning på miljøet og økosystemet
- Hvordan samspillet mellom biologi og teknologi fungerer
- Hvilke teknologiske løsninger næringen bør jobbe mot fremover
Sentralt i studieprogrammet står biologien til artene i havbruk. Du får et helhetlig perspektiv med innsikt i avlsarbeid, fiskehelse, havbruksteknologi, optimalisering av produksjonsprosessen, kvaliteten på produktet, foredling og mikrobiologi. Studiet gir deg kunnskap om økonomi, ledelse, juss, salg og markedsføring, ulike kulturer og kommunikasjon relevant for havbruks- og sjømatnæringen.
Undervisningen består av:
- Forelesinger
- Seminargrupper
- Laboratorium og praktiske øvelser
- Selvstudier
- Feltkurs
- Praksis
- Masteroppgave
Sivilingeniørstudiet Havbruk ved UiB hører til ved Institutt for biovitskap. Fagmiljøet er stort sett samlet på Marineholmen, men du vil og tilbringe tid på Realfagbygget på Nygårdshøyden.
Når du er ferdig utdannet kan du jobbe med:
- Oppdrett
- Fór
- Finansiering
- Forsikring
- Teknologi
- Forretningsutvikling og entreprenørskap
Dette er en av Norges sterkest voksende arbeidsmarkeder. Studieprogrammet er skreddersydd for næringen i samarbeid med næringen selv. Du kan derfor være trygg på at kompetansen din vil være både relevant og etterspurt.